Friday 22 November 2013

Fool proof Carrot Cake with Cream cheese icing



Ingredients

2 ½ cups of all purpose cake flour
2 t baking powder
1 ½ t baking soda
3 t mixed spice
1 t salt
1 ½ cups of sugar
1 ¼ cups of oil
4 eggs
2 cups of grated carrot
1 tin of crushed pineapple (drained)
¼ cup apricot jam
Nuts (sprinkle nuts or chopped wallnuts or pecanuts)

Combine grated carrot, drained pineapple nuts and apricot jam. Leave to stand to draw moisture and drain thoroughly

Beat 4 eggs and add sugar ½ cup at a time. Add the oil a little by little
Sift together flour, salt, baking soda, baking powder and mixed spice.
Add carrot mixture to the egg mixture and mix through
Lastly add the flour mixture
Bake in a ring pan at 180° C for 45 minutes

When the cake is done, remove from the oven and leave to cool completely. Put the cake in a plastic bag and leave overnight in a fridge or freezer

Cream cheese icing:
125 ml butter
500g icing sugar
5 ml vanilla essence
250 ml cream cheese
Beat together butter and icing sugar and add ½ of the vanilla and 1 T of the cream cheese
Once it has been wisked thoroughly, add the rest of the cream cheese and mix
Leave overnight in the fridge

Next day, ice the cold cake and decorate with chopped nuts of your choice
Enjoy!

Wortelkoek

Bestandele

2 ½  k koekmeel
2 t bakpoeier
1 ½ t koeksoda
3 t gemengede speserye (dit moet gemengde speserye wees)
1 t sout
1 ½ k suiker
1 ¼ k olie 
4 eiers
2 koppies gerasperde wortels
1 blikkie crushed pineapple goed gedreineer
Neute (sprinkelneute of peka-neute fyngekap)
¼ k appelkooskonfyt

Rasper wortels, voeg gedreineerde pynappel by en appelkooskontyt en neute. Laat staan om vog te trek en gooi al die vog af. 

Klits 4 eiers en voeg suiker ½ kop op ‘n slag by. Voeg olie bietjie bietjie by. 
Sif eenkant saam meel, sout, koeksoda, bakpoeier en gemengde speserye. 
Voeg wortelmengsel by eiermengsel en roer goed deur
Heel laaste voeg meelmengsel by en meng deur
Bak in ringkoekpan en van die orige deeg maak muffins
Oond toe op 180°C vir 45 min

As die koek gaar is, haal uit oond en laat staan tot heeltemal afgekoel. Keer uit en laat koud word. Bak dag vantevore en plaas die koek in ‘n plastieksakkie in die vrieskas
Roomkaas Versiersel
125 ml botter
500g versiersuiker
5 ml vanilla
Bakkie roomkaas (rooideksel)
Klits botter en versiersuiker en voeg vanilla by
Heel laaste roomkaas (skep 1 E in terwyl jy aanmaak)

Haal yskoue koek uit en jy sal sien die versiersel klou onmiddellik aan die koek
Versier binne en buite

Sprinkel neute bo-op en versier met rooi en groen kersies

No comments:

Post a Comment