Thursday 19 September 2013


Millionaire’s Shortbread: 


This delicious biscuit consists of three layers: a shortbread base, topped by a toffee or fudge layer and finished off with a chocolate top. An absolute treat

AFRIKAANS ONDERAAN

Ingredients:

Shortbread base:

175g unsalted butter softened ( ¾ cup )
100g castor sugar ( ½ cup )
100g corn flour ( 1 cup )
200g flour ( 400 ml, 1 ½ cup)

Caramel-toffee:


150g margarine ¾ cup
150 g soft brown sugar ¾ cup
397 g tin condensed milk
2 ml vanilla essence

To finish - Chocolate and nut- layer:

Chopped nuts ¾ cup (wallnuts, pecanuts, brazil nuts etc)
300g chocolate melted

Pre-Heat oven to 200° C

Method:

Shortbread:
Whisk together butter and sugar until pale and fluffy. Add cornflour and flour and stir to combine
Gently knead flour the dough until a ball forms
Line a 21cm x 31cm tin with baking parchment. Press the dough into the tin or oven dish until smooth Pierce with a fork and bake for 20 -25 min until firm and gloden

Caramel - Toffee

Heat all ingredients in a saucepan until the sugar has dissolved. Cook for 8 min until a pale caramel colour.
Pour onto biscuit base and sprinkle with chopped nuts. Leave to set for  at least 20 mins

Melt the chocolate, pour over nuts. Leave to cool before cutting into blocks
20 - 24 blocks


Spog-brosbrood (Millionaire’s shortbread) 



Die soetigheid vir tee, bestaan uit drie lae: brosbrood, ‘n toffie-laag of fudge en dan ‘n bo-laag van sjokolade. Dis absoluut heerlik!

Bestandele:

Brosbrood:

175 g ongesoute botter saggemaak (¾ koppie)
100g strooisuiker (½ koppie)
100g mielieblom (1 koppie)
200g koekmeelblom ( 400ml of 1 ½ koppie)

Karamel Toffie-laag

150g margarien (¾ koppie)
150g sagte ligte bruinsuiker (¾ koppie)
1 blikkie kondensmelk
2 ml vanilje geursel

Om af te rond:
¾ koppie gekapte neute (Brazil, okkerneut, pekaneut ens)
300g melksjokolade

Metode:


Voorverhit die oond tot 200° Celcius

Brosbrood basis:

Klits botter en suiker saam tot lig en donsig. Voeg mielieblom en koekmeelblom by en meng saam. 
Knie die deeg liggies saam totdat ‘n bal vorm en druk dit dan in ‘n pan wat met waspapier onder uitgevoer is. Bak vir 20 - 25 minute
Verwyder uit die oond laat eenkant staan

Toffie-bolaag:

Plaas die margarien, suiker, kondensmelk en vaniljegeursel in ‘n klein kastrol en verhit terwyl jy dit aanhoudend roer. Kook vir so 8 minute tot goudbruin en totdat die toffie ‘n klein ronde balletjie vorm as jy ‘n druppel in ‘n eetlepel kookwater gooi.
Giet die toffielaag bo-oor die brosbrood, versprei die gekapte neute bo-oor en laat afkoel.

Sjokolade bo-laag
Breek die 300gr melksjokolade in blokkies, voeg 3 E melk by en smelt stadig in ‘n dubbel-kastrol of mikrogolfoond. Giet bo-oor die toffie-laag en laat heeltemaal afkoel voordat jy dit in blokke sny. Maak ongeveer 20 - 24 blokkies

No comments:

Post a Comment