Monday 19 August 2013






Summer Salad with Barbeque / Slaai by die Braai

English Below

Koeskoes slaai

250 ml Koeskoes
250 ml Kookwater
½ t sout
5ml Ina Paarman Rosemary and Olive Spice
10 ml Olyfolie

Voeg bymekaar en laat staan vir 15 minute tot sag en opgepof. Vlok met ‘n vurk tot los en fyn

Voeg die volgende by:

6 klein of 3 groot Murgpampoenties waarvan kop en stert verwyder is. Kap in blokkies
½ Blikkie heelpit mielies gedreineer
½ Koppie kersietamaties gehalveer
1 Knoffelhuisie fyngekap
½ Koppie sagte kaasblokkies (mozzarella of gouda)

Meng goed saam en rangskik op ‘n slaaibak wat met slaaiblare en roketblare uitgevoer is

Giet die volgende slaaisous oor:
Klits saam

60 ml olyfolie
20 - 30 ml vars suurlemoensap
1 t heelkorrelmosterd
2 t bruinsuiker
1 knoffelhuisie fyngedruk
‘n knypie sout

CousCous Salad

250 ml CousCous
250 ml Boiliing Water
½ t salt
5 ml Ina Paarman Rosemary and Olive Spice
10 ml Olive Oil
Add together and rest for about 15 minutes until the CousCous is soft. Fluff with a fork until loose and fine

Add the following:

6 small or 3 large baby marrows (zuccini) cut in dice-sized blocks
½ tin (100 - 150 ml) whole kernel corn
½ cup of cherry tomatoes halved
1 Clove of garlic crushed
½ cup of soft cheese (feta, mozzarella or Gouda) sliced into dice-sized blocks
Mix together the salad and arrange on a salad plate covered with lettuce leaves, rocket etc

Pour over the following salad dressing:

60 ml Olive oil
20 - 30 ml fresh lemon juice
1 t whole-grain mustard Dijon
2 t caramel brown sugar
1 clove of garlic crushed
Pinch of salt



Summer salad with Barbeque

No comments:

Post a Comment